Η Μαγική Δίαιτα



Πολλές φορές με ρωτάνε για κάποια δίαιτα ή διατροφή. 
Όταν απαντάω να περιορίσουν λίγο το φαγητό, τα λιπαρά, τα γλυκά, να μην τρώνε πολύ αργά το βράδυ και να κάνουν γυμναστική τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα με κοιτάνε κάπως περίεργα.
Ο κόσμος μάλλον θέλει να χάσει κιλά χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια...
Αλλά μαγικές δίαιτες δεν υπάρχουν...
Αν δεν κλείσει το στόμα, τα κιλά δεν χάνονται...

Αν κι εσείς θέλετε να απαλλαγείτε από τα κιλά που σας βαραίνουν αλλά είναι πολύ δύσκολο να ακολουθήσετε συγκεκριμένο πρόγραμμα δίαιτας και να πειθαρχήσετε σε αυτό, μπορείτε πρώτα από όλα να αδυνατίσετε υιοθετώντας τις παρακάτω τακτικές:


Περιορίστε τις μερίδες
Από τις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές είναι να μειώσετε τις ποσότητες των τροφών που καταναλώνετε κατά 200 θερμίδες την ημέρα περίπου.


Μειώστε τα λιπαρά
Θα δείτε γρήγορα διαφορά στο βάρος σας αν επιλέγετε ημιαποβουτυρωμένο γάλα, γιαούρτι και τυριά χαμηλά σε λιπαρά, καθώς και άπαχα κρεατικά όπως ψαρονέφρι, φιλέτο, στήθος κοτόπουλου ή γαλοπούλα. Παράλληλα περιορίστε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.


 Μη μένετε πολλές ώρες νηστικοί
Μην αφήνετε να περνούν πολλές ώρες μεταξύ των γευμάτων σας, ούτε να παραλείπετε γεύματα. Αυτή η μέθοδος δε θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Το αντίθετο, μπορεί να πάρετε, καθώς είναι πιθανό να πεινάσετε περισσότερο και όταν καθίσετε να φάτε, να καταναλώσετε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες. Τα ενδιάμεσα γεύματα βοηθούν ουσιαστικά στο να διατηρείτε τον αυτοέλεγχό σας κατά τη διάρκεια των γευμάτων σας.


Αποφεύγετε τα γλυκά
Αποφεύγετε οτιδήποτε έχει πολλή ζάχαρη και λιπαρά. Σε περίπτωση που λαχταρίσετε κάποιο γλυκό, φάτε λίγο ζελέ light, 1 κουταλιά γλυκό του κουταλιού χωρίς σιρόπι, 1 λουκουμάκι ή 1 κομματάκι μαύρη σοκολάτα.


Απαραίτητη η σαλάτα
Συνοδεύετε πάντα τα γεύματά σας με πράσινη σαλάτα που θα έχει μόνο μία κουταλιά λάδι. Με αυτό τον τρόπο, θα καταναλώνετε μικρότερες ποσότητες φαγητού και θα νιώθετε ότι χορτάσατε γρηγορότερα.

Μην ξεχνάτε:
Εντάξτε στην καθημερινότητα σας 30 λεπτά φυσικής δραστηριότητας (πχ περπάτημα)

Ενδεικτικά παραθέτω μια διατροφή -  διαιτολόγιο που στηρίζετε στην κατανάλωση θερμίδων από όλες τις διατροφικές ομάδες και στη μέτρηση των θερμίδων.
Για να την φτιάξουμε βοήθησαν πολύ οι μαθητές μου μέσω του προγράμματος 

Κόλλησε τις διατροφικές προτάσεις - δίαιτα στο ψυγείο σου, επέλεξε τα γεύματα που ταιριάζουν καλύτερα σε σένα ανάλογα με το γούστο σου και τις θερμίδες που θες να κάψεις και σίγουρα θα έχεις άμεσα αποτελέσματα!!!