Bye Bye κιλά...!!!


Το Πάσχα πέρασε κι ελπίζω καλά!!! Αλλά μάλλον άφησε πίσω του συντρίμμια και ίσως μερικά περιττά κιλά…
Απ’ την άλλη, φτάσαμε κιόλας στα τέλη Απριλίου… Σε ένα μήνα το καλοκαιράκι θα μας χτυπήσει την πόρτα!!!
Έχουμε στη διάθεσή μας λίγο, πολύ λίγο χρόνο για να διώξουμε από πάνω μας τα κιλά που πήραμε το Πάσχα και να βγούμε και κορμάρες στην παραλία…
Διπλός αγώνας!!! Ουφ.. κουράστηκα κιόλας!!!

Κι αν σκεφτείς, όπως λέγαμε και σε παλιότερο post 
πως ένα κομματάκι τσουρέκι με υπέροχη σοκολάτα μέσα, έχει κατά μέσο όρο 470 θερμίδες, ξεκινάμε από τώρα να τρέχουμε...


* * *
Πάμε μια βόλτα
Όχι με το κότερο (ωραία θα ήταν) αλλά με τα πόδια!!!
Μπορεί να μην κάψουμε όλα τα καλούδια που καταβροχθίσαμε στις διακοπές του Πάσχα - ειδικά αν δεν είχαμε σταματημό, εντούτοις μπορούμε να δούμε αποτελέσματα και με το απλό βάδισμα!!!
Περπατώντας με γοργό ρυθμό σε ανηφόρα χωρίς διαλείμματα μπορούμε να κάψουμε μέχρι και 450 θερμίδες!!!



* * *
Τρέξε τρέξε "μικρούλα"
Ο συντομότερος τρόπος για να κάψουμε τα κιλά που μας άφησε αμανάτι το γεμιστό τσουρέκι είναι το τρέξιμο.
Βάλτε αθλητικά παπουτσάκια, ανεβείτε στο διάδρομο ή βγείτε στο πλησιέστερο πάρκο – παραλία, ότι έχει η κάθε μια μας και διανύστε μια απόσταση από 5 έως 10 χιλιόμετρα (όσο αντέχετε).
Ο ρυθμός πρέπει να είναι ταχύς με μικρά διαλείμματα.
Αν δεν το λέει η ψυχή ή αντοχή σου, ξεκίνα πιο χαλαρά και δυνάμωσε σε ένταση καθώς προχωράς αλλά αύξησε την απόσταση που θα διανύσεις.
Όπως και να έχει, τρέξει και μην κοιτάξεις πίσω!!!


* * *
Έχω τ'όνειρο μου,το ποδήλατό μου
Μια χαλαρή βόλτα με το ποδήλατο στη γειτονιά θα βοηθήσει να κάψουμε περίπου 350 θερμίδες. Αν αυξήσουμε ένταση και ταχύτητα, θα φτάσουμε τις 650, ενώ αν προτιμήσουμε να κάνουμε ποδήλατο σε ανηφοριές, θα κάψουμε μέχρι και 950 ολόκληρες θερμίδες και έτσι πάει το αρνάκι του Πάσχα, κάηκε!!!


* * *
Τι είπαμε ότι κάνουμε στα δύσκολα? Κολυμπάμε!!
 Ο καιρός άνοιξε και το κολύμπι στην πισίνα ή την θάλασσα αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους για να κάψουμε τις θερμίδες που φορτωθήκαμε το Πάσχα. 
Το πόσες θερμίδες θα κάψεις κολυμπώντας, έχει να κάνει με το ρυθμό και το πάθος που θα κολυμπήσεις. Αν απλά τσαλαβουτάς, μην περιμένεις θαυματουργές αλλαγές. Με μία ώρα ελεύθερης κολύμβησης χωρίς μεγάλα διαλείμματα, χτυπάς τις 750 θερμίδες περίπου, ενώ για μία ώρα ύπτιας κολύμβησης, φτάνεις τις 600 θερμίδες.


* * *
Δουλειές στο σπίτι και ξέχνα τα περιττά κιλά
Μπορούμε εύκολα να ξεβρωμίσουμε το σπίτι με μια ημέρας γενικής καθαριότητας και να κάψουμε και το κοκορέτσι που καταναλώσαμε το Πάσχα. 

Με το ξεσκόνισμα, το σκούπισμα και τη μετακίνηση επίπλων, θα κάψουμε γύρω στις 450 θερμίδες σε μια ώρα ενώ το σφουγγάρισμα και το καθάρισμα των τζαμιών, θα μας χαρίσει ζηλευτά μπράτσα!!!


* * *
Αν έχεις κήπο διάβαινε
Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τον κήπο από την αρχή. Μόνοι μας, δεν θα φωνάξουμε κανέναν!!! 
Μόνο ο αγώνας για να φυτέψουμε τα γλαστράκια, να γονατίσουμε και να χύσουμε τον ιδρώτα με τα κιλά κάτω από τον ήλιο, θα κάψουμε 350 θερμίδες σε 60 λεπτά.


* * *
Παίξε με τα παιδιά 
 Στο πάρκο, στην παιδική χαρά, στη θάλασσα, υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που μπορούμε να κάνουμε μαζί τους - τα έχουμε πει... 
Παίξε ποδόσφαιρο, παραβγές στο τρέξιμο κάνε όσες ασκήσεις έχουμε δείξει εδώ για γυμναστική με τα παιδιά μας
και θα κάψουμε μέχρι και 700 θερμίδες!!!


* * *
Αγκαλίτσες και φιλάκια
 Αν όλα τα παραπάνω δεν αποτελέσουν κίνητρο για να χάσουμε τα κιλά του Πάσχα και αφού η Μεγάλη Εβδομάδα της νηστείας και εγκράτειας πέρασε, ρίξτε το σε "άλλη" γυμναστική!!! ;)))
Με τα φιλάκια μπορείς να κάψεις από 50 μέχρι και 100 θερμίδες / ανά ώρα, ενώ αν περάσεις στο κυρίως πρόγραμμα, θα κάψεις μέχρι και 400 θερμίδες σε 60 λεπτά!!!

Καλή αρχή!!!
... και από βδομάδα κανονικό πρόγραμμα!!!



2 σχόλια:

stauroszoo είπε...

xaxaxa....ωραιο....αυτό το τελευταίο παντως μουφα μου φενεται...τοσα χρονια ενεργειας και τίποτα δεν γίνεται....μήπως να αλλάξω στάση?

Ανώνυμος είπε...

Τέλειο!!!! Είμαι έτοιμη να ξεκινήσω..